Friday, June 09, 2006

Alege ce iti doresti! Doreste ce iti alegi!


De cand vedem prima lumina a zilei, pana acum, si atat cat vom mai vietui in aceasta lume, am cunoscut si vom cunoaste oameni diferiti. Diferiti in comportament, in atitudine, diferiti in miscare si in simtire, diferiti in tot. De la parinti si rude, pana la amici si mai putin amici.
Desi sunt diferiti, creioneaza cateva tipuri si apoi incadreaza-i pe cei pe care-i cunosti in acestea. Totul ar fi mai simplu. Dar bagajul de cunostinte pare sa nu fie suficient, caci lumea e intr-o continua schimbare si noi suntem schimbatori. Dac-am putea fi indiferenti si reci la tot! Precum luceafarul... Numai ca el nu e om.
Ce alegem intre o persoana sincera, dar care nu ne place nicicum, orice ar face, si una mai putin sincera, dar care "doamne, ce frumos minte!"? Cand primul te loveste pe fata si stii sa te aperi, celalalt e mult mai delicat, numai ca tu nu te astepti cumva ca el sa te loveasca. Uiti de lupta, de ce ai avut in trecut, uiti de intuitie si de suspiciune. Vrei doar sa crezi ca el e asa cum il vezi, caci tare mult iti place si tare mult mai ai nevoie sa mai crezi in oameni. Daca ne-am putea departa pentru o clipa de ceea ce ni se ofera, poate am intelege. Si vrem oare sa intelegem? Din pacate, vrem sa luam lucrurile frumoase ca atare si asa ar fi si normal. Ar fi normal...dar intr-o lume normala.
Cum recunosti un mitoman? Caci nu putem vorbi de cealalata categorie. E simplu sa realizezi.
Si cum ar fi mai bine? Sa iti doresti sa cauti intelesuri, sa cunosti, sa-l vezi asa cum e el de fapt, sau pur si simplu sa admiri in nestiinta, sa te bucuri, sa te luminezi cu o lumina oarba? Si daca te-ar orbi, chiar daca n-are stralucire?
Imagineaza-ti o lume numai si numai din minciuni. Minciuni frumoase, dar care sa fie adevarul absolut in vazul tuturor. Si sa ramana asa, si nimeni sa nu vrea sa afle adevarul, caci crede ca vede adevarul..., si sa se bucure, sa traiasca, sa simta. Dar totul in minciuna pe care nu o va vedea nicicand. Sa fie asta o lume mai frumoasa, mai buna? Sau doar o lume ipocrita si ignoranta?
Incepe cu tine si fa lumea sa fie cum ti-o doresti. Indiferent ce vei alege, se va gasi cineva care sa aleaga altceva, iar lumea va ramane tot plina de complexe, si tot eterogena, si tot seaca...

No comments: