Thursday, June 08, 2006

Be my love!

Secolul XXI...avem impresia ca totul e schimbat. Cat ne-a schimbat pe noi? Cat a schimbat raporturile relationale? Eu femeie...tu barbat...Cine cucereste? Cine are dreptul la primul pas, la al doilea pas, la urmatorul?
Pot sa ma rup de ideile inca preconcepute si sa fac un prim pas. Pot fi privita deplasat, desi in mine totul e asa clar si simplu...e doar o invitatie la un suc. Pot sa fiu eu. Cea de zi cu zi, simpla, sincera si totodata misterioasa. Dar urmatorul pas? Ca barbat, iti este permis, ba chiar recomandat, sa cuceresti. Ca femeie, iti e refuzat acest drept. Condamnata la asteptare, sau resemnare, sau departare. Si esti legata de maini si nu poti actiona in nici un fel. Te agati de un mobil, il privesti insistent si astepti sa sune. Sau te rogi sa sune. De ce nu suna? S-o fi stricat?
E drept, noi avem de multe ori ocazia si dreptul de a refuza. Dar si barbatii refuza. Ce poti face cand iti place cineva, fara a cadea in penibil si fara a lasa impresia ca totul se invarte in jurul lui?...pentru ca nu e asa. Doar iti place.
Eu barbat...Tu femeie...

No comments: